Over Maaike

Persoonlijk…

Geboren en gestudeerd in de stad, opgegroeid op het platteland. Twee werelden die beide in mij vertegenwoordigd zijn. Ik hou van rust, de natuur, het strand, water, mooie luchten, dieren en varen met de stilte om mij heen. Ik houd ook van de stad, de drukte, de gezelligheid, de diversiteit aan mensen, de terrasjes, live muziek, dansen, musea bezoeken of uit eten gaan.

Na opgegroeid te zijn in een klein dorpje in Noord Holland ben ik op mijn 18e naar de stad verhuisd, om vervolgens na 20 jaar met  mijn vriend en zijn kinderen terug te keren naar een dorp, dit keer heerlijk aan het water.

Ik ben iemand die positief in het leven staat en die vrijwel altijd energiek, vrolijk en enthousiast is. Ik ben open en spontaan, kan goed luisteren, ben belangstellend, oprecht betrokken en nieuwsgierig naar wie er in de mens schuilt en wat hem beweegt. Daardoor heb ik een rijk sociaal leven. Mijn creativiteit kan ik onder andere kwijt in mijn hobby’s keramiek, natuurfotografie en koken.

Professioneel…

In mijn werk ben ik gedreven, een doorzetter en ga ik graag voor het beste resultaat. Een van mijn krachten is het maken van verbinding. Ik haal plezier uit het opbouwen en onderhouden van netwerken. Transparantie, erkenning geven en open staan voor feedback zijn voor mij belangrijke voorwaarden voor een goede samenwerking en verbinding.

Mijn passie ligt in het beter laten functioneren van een organisatie, dienst-, of zorgverlening en haar medewerkers. Kunnen bijdragen aan die groei en ontwikkeling vind ik belangrijk omdat ik geloof dat niet alleen de kwaliteit en de financiële kant van het bedrijf hier beter van worden; het kan ook het werkplezier van medewerkers vergroten en ook klanten, inwoners en patiënten kunnen de verbeterde kwaliteit ervaren.

Ik heb in verschillende functies en posities in diverse branches gewerkt waaronder het sociaal domein binnen de gemeentelijke overheid, de (paramedische) zorg, de Forensische GGZ, arbeidsintegratie, de entertainmentindustrie en de logistieke sector. Ik heb daar geleerd en toegepast wat zorg en dienstverlening is. Wat er voor nodig is om dit goed te organiseren, in te richten en vorm te geven én wat het betekent om het belang van de klant, inwoner of patiënt voorop te stellen. Dit niet alleen vanuit ieders eigen discipline of expertise, maar juist ook vanuit de samenwerking.

Met mijn inmiddels opgedane kennis en ervaring was de tijd rijp om mijn lang gekoesterde droom waar te maken; een eigen bedrijf starten. Met veel plezier heb ik dan ook de sprong naar het ZZP-schap gemaakt.

IMG-20210909-WA0006_3 2

Aanpak…

Vol enthousiasme en met planmatige aanpak, waar nodig domeinoverstijgend, werk ik doel-, oplossings- en resultaatgericht. Ik werk graag met deadlines. Door mijn open persoonlijkheid, energieke en positieve manier van werken, lukt het mij mensen te verbinden, te inspireren en te enthousiasmeren. Hierdoor slaag ik erin om mensen mee te krijgen in verandering of verbetering. Ook wanneer zij er niet altijd op zitten te wachten of waar verschillende belangen spelen. Ik zorg voor samenwerking tussen verschillende afdelingen, organisaties en belanghebbenden. Ik heb oog voor mens, proces, kwaliteit en resultaat. Daarnaast kan ik met mijn strategische en analytisch inzicht makkelijk schakelen en verbanden leggen.

Ik ga graag aan de slag als kwartiermaker, project-, proces-, implementatie- of verandermanager. Mijn veelzijdigheid, nieuwsgierigheid en brede interesse maken dat ik in diverse branches inzetbaar ben.

Opleiding…

Na mijn opleiding maatschappelijk werk & dienstverlening heb ik de post HBO opleiding projectmanagement en later verandermanagement met succes afgerond. Recent heb ik een Health Care Potential programma gevolgd. Een programma opgezet voor toekomstig zorgbestuurders, door het Erasmuscentrum voor Zorgbestuur.